Resurs vid brunnsrenovering, Hörby

Resurs vid renovering av hundra år gammal brunn

Brunnen med minst 100 år på nacken hade sett sina bästa dagar och ytvattnet rann in från sidorna. Det innebar inte bara att vattnet blev missfärgat, utan även att det fanns risk att få in bakterier i vattnet. Puls kontaktades av kunden som själv ville utföra en brunnsrenovering, men som behövde Puls hjälp längs vägen.

Renovering av brunn i Hörby

Kunden skulle sätta in ringar innanför stensättningen, för att hindra smutsig sten och jord från att falla ned och kontaminera brunnsvattnet.

Puls började med att tömma brunnen på vatten och suga bort slammet i botten. Därefter fyllde kunden på med tvättad makadam och sand för att få en renande effekt. Kunden placerade ut ringarna, en efter en, och slutligen sattes en konad cementring där locket placerades. 

renovering av brunn i hörby

När arbetet var färdigt kunde stod valet mellan att låta brunnen återfylla sig själv med hjälp av grundvattnet, eller att fylla den med vatten direkt. Kunden ville gärna fylla brunnen direkt då han behövde använda vattnet så snart som möjligt. Puls fyllde brunnen med vatten som var så klart att man kunde se ca 3 meter ner. Sedan var det bara för kunden att börja duscha!

Brunnen blev som ny och nu håller den säkerligen i 100 år till!

Jour dygnet runt!

Kundtjänst: 010-45 00 500